Кивито съдържа също и много фибри, които имат благоприятен ефект

Кивито става популярно за пръв път в Нова Зеландия, но на този плод вече се радват хора по целия свят. Зад добрия му вкус стоят много полезни вещества, като витамин С, К и Е, фолиева киселина, калий, фибри и антиоксиданти, предаде БГНЕС. Кивито може да се консумира през цялата година.

Ето някои от ползите за здравето от консумацията на този плод:

Киви-пица обикаля света

Антиоксидантите, в случая - витамин С, подобряват имунната система и спомагат за предотвратяване на настинки и грип. Освен това, научните изследвания показват, че консумацията на три кивита на ден може да понижи кръвното налягане. Причината за това е, че този плод съдържа лутеин, който също е мощен антиоксидант.

Кивито е полезно за черния дроб

Кивито (като повечето плодове) съдържа и много фибри, което от своя страна има благоприятен ефект върху цялата храносмилателна система.

Кивито подобрява и зрението.

За повечето хора то е безопасно за консумация, но тези, които са алергични към него, могат да се "сдобият" с подут език, обрив, затруднено преглъщане и дори повръщане.