Кулминацията е състезанието на 5 юли по DIEMA SPORT

Най-престижната автомобилна надпревара – Формула 1 – се завръща в света на спорта, след като първите девет старта от календара бяха официално отложени или отменени в резултат на глобалната здравна криза. Първо за сезон 2020 ще е състезанието за Голямата награда на Австрия, което може да бъде проследено в ефира на DIEMA SPORT и онлайн в стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA.

Спортът се завръща в ефира на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA

Любителите на високите скорости ще могат да видят първите три тренировки - в петък, 3 юли, в 12:00 ч. и 16:00 ч, както и събота, 4 юли, от 13:00 ч. Квалификацията за място също по традиция е в събота - от 16:00 ч., когато ще стане ясна и стартовата решетка за състезанието. Зрителите ще могат да му се насладят пряко по DIEMA SPORT в неделя, 5 юли, от 16:10 ч. а два часа по-късно ще разберем кой е новият победител в надпреварата. В понеделник всеки, пропуснал събитията от предходния ден, ще има шанс да компенсира с вълнуващ обзор, а във вторник е изданието на Формула 1 Екстра, което обобщава всичко случило през уикенда.

Купата на Футболната асоциация се завръща в ефира на DIEMA XTRA и в PLAY DIEMA XTRA

На 12 юли от 16:10 ч., само седем дни след Голямата награда на Австрия, предстои нова порция забавление с втория кръг от любимото автомобилно състезание, който отново ще се проведе на „Ред Бул Ринг“ в подножието на Алпите. Седмица по-късно – на 19 юли пък спортните фенове ще могат да видят надпреварата за Гран При на Унгария с обещание за повече от интригуващи сблъсъци.

Проследете най-интересните спортни събития по DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.