Днес инвеститорите заплатиха акциите по новата емисия ценни книжа

Fibank (Първа инвестиционна банка) успешно увеличи капитала си. Днес инвеститорите заплатиха акциите по новата емисия ценни книжа. Новите акционери на банката са Българска банка за развитие (ББР) с 18.35% и Valea Foundation със 7.87%.

„Това е нашата първа портфейлна инвестиция в България. България е перспективна и бързо развиваща се страна – член на Европейския съюз. Fibank, водеща частна банка с български капитал, има огромен потенциал за растеж и по-нататъшна експанзия на продукти и услуги в банковия сектор“, каза г-н Пол Шмид – Член на Борда на Valea Foundation.

Към 02 юли 2020 г. Fibank увеличава своя основен капитал със 195 424 000 лв., като коефициентът на обща капиталова адекватност на банката ще достигне 22.52% в сравнение с 19.57% към 31 март 2020 г.

Fibank продължава да изпълнява своята стратегия за кредитиране на малки и средни предприятия и частни лица.

 

Информация за Valea Foundation

Valea Foundation е семейна фондация на г-н Карел Комарек.

Valea Foundation има многобройни инвестиции в Европа и САЩ.

Г-н Карел Комарек, Чехия, е един от водещите бизнес предприемачи в Централна Европа. От декември 2017 г. г-н Комарек също така е съпредседател на Комитета по изкуства към Центъра за сценични изкуства „Джон Ф. Кенеди“ в столицата на САЩ – Вашингтон.