Паднал е покрив на търговски обект в ж.к. "Гоце Делчев", има леко пострадал човек

Стотици жители на столицата все още са без електричество след снощната силна буря, която се изви над града. Това стана ясно от брифинг на кмета Йорданка Фандъкова. 

„В момента има 5 трафопоста със спряно електроподаване в няколко квартала. До обяд електричеството ще бъде възстановено. Около 700 сигнала са подадени на телефон 112, като над 430 от тях са за наводнения. Най-тежка е ситуацията в ниските места – подлезите, транспортните тунели. Подлезът на НДК беше напълно блокиран, както и тези на „Лъвов мост”, булевардите „Ботевградско шосе” и „България”. Навсякъде се работеше за отводняване. Имаше много сигнали за наводнени мазета”, уточни тя. 

„Продължава възстановяването на електрозахранването в „Гео Милев“, „Оборище“ и „Манастирски ливади“. Около 500 абоната нямат електричество към този момент“, каза още столичният кмет. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ БУРЯТА

 

 

По думите ѝ около 50 л/кв.м са паднали на Орлов мост, а в южните квартали - над 60 л/кв.м.

Екипите работят на транспортния тунел на „Лъвов мост”, както и в две болници. Градският транспорт се движи с нормално разписание и няма промени в маршрутите. Изключение прави само линия 63. Автобусите по нея минават през улица „Пушкин”. „Всички останали места са напълно проходими”, каза още Фандъкова.

Тя допълни, че вследствие на мълния е паднал таван на търговски обект в ж.к. "Гоце Делчев". При инцидента има леко пострадал човек.

ОТ „МОЯТА НОВИНА ”: Мощна буря удари София (ВИДЕО+СНИМКИ)

 

 

По думите ѝ шахтите по пътищата в столицата се чистят постоянно. Въпреки това, на много места те са били запушени. Пороят е наводнил и мазета в театър „Сълза и смях”. 

Критично е било състоянието на четири наводнени метростанции, добави Фандъкова. „Метрото не е спирало да работи през нощта и в момента се движи нормално. Бурята е предизвикала проблеми на строителните обекти по третия лъч в „Овча купел”, които се отстраняват”, каза още кметът на София.

28 екипа със 140 служители са се отзовавали на сигнали за наводнения през цялата нощ. Това пък съобщи директорът на столичната пожарна комисар Веселин Гетов. По думите му първите сигнали за произшествия с подадени около 21.15 ч. в понеделник. Екипи от огнеборци са оказали съдействие в "Пирогов", ВМА и болница "Надежда", уточни комисар Гетов. Там са били наводнени сутеренни помещения. Пожарникари са помагали и на шофьори на много закъсали автомобили.

Tри помпи от дирекция "Аварийна помощ" към Столичната община изпомпват водата от транспорния подлез под бул. "Сливница" при "Лъвов мост". 55 мазета в квартал "Манастирски ливади" са били под вода. 

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.