„За момента някои участници играят като вълци единаци“, разказва водещата в интервю за „На кафе“.

„Игри на волята: България“ събира на екрана Димо Алексиев и Ралица Паскалева, но не като актьори, а като водещи на втория сезон на най-екстремното риалити в ефира на NOVA.

Водещите на формата имат своите специфични задачи - като спортист и мъж Димо ще коментира битките и ще следи зорко за спазването на правилата на арената, докато Ралица ще анализира взаимоотношенията между състезателите.

Дива река и Стопанство във втори сезон на „Игри на волята: България“

В териториалните битки всяка седмица 24-мата участници в състезанието ще се борят за мястото си на пребиваване – Резиденцията, Стопанството или Дивата река. И докато победителите ще живеят в лукс и ще разполагат с плувен басейн, голям двор с хамак, тенис игрище и баскетболен кош, изгубилите битката на арената ще трябва да търсят прехрана, да изградят подслон и да оцелеят не на безлюден плаж, а на брега на живописната, но сурова Дива река. 

Как се справят участниците на арената, успяват ли водещите да спазват емоционална дистанция и коя е правилната стратегия, която ще им помогне да продължат напред в играта? 

„Това е ново и много интересно предизвикателство за нас. Всеки ден сме на различен плаж. Изключително красиво е. Много от тези местности бяха непознати за мен, защото не съм ги посещавала като турист. Участниците са много интересни и следим игрите с голям интерес“, разказва Ралица Паскалева.

Димо Алексиев за предизвикателството да бъде водещ на „Игри на волята”

„Работата на водещ на „Игри на волята“ изисква да се влезе в роля. Ние все пак имаме някаква човешка симпатия към тези хора. Имаме желание да им пожелаем успех, да ги успокоим или насърчим. Но нямаме това право. Трябва да сме дистанцирани и да бъдем авторитети за тях. В този ред на мисли влизаме в роля. Особено при номинациите аз влизам в сериозна роля, защото трябва да стигна до информацията кой какво е казал, защо го е казал и какво е имал предвид. Вече се наблюдават сплетни и упреци между тях, които вероятно ще са интересни на зрителите.“

Ралица Паскалева и Димо Алексиев са водещи на втория сезон на „Игри на волята: България“

„Участниците тук са изправени пред предизвикателства, с които трудно биха се сблъскали в реалния живот. Много важно е да успеят да се стиковат като отбор. Навярно още не си дават сметка, че за момента по-разумно за тях е да си помагат, за да продължат напред. Някои играят като вълци единаци, ще видим докъде ще стигнат така.“

Още за снимките на втори сезон на „Игри на волята“ гледайте във видеото на „На кафе“.