Протестиращи се събраха в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Габрово, Шумен и Благоевград

Протести в понеделник се състояха в поне още десет града в България. Повечето от тях започнаха в 19  часа. Недоволни хора се събраха в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Габрово, Шумен и Благоевград. Исканията им са същите както и на протестиращите в София - оставка на правителството и на главния прокурор. Засега проявите протичат без инциденти. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Жителите на Шумен се събраха пред сградата на Областна администрация, за да изразят недоволството си, след което преминаха като шествие по централната улица. Протестиращите обявиха, че не са поддръжници на нито една политическа формация. Утре в града е предвиден нов протест с начален час 17,30 часа, отново пред Областна администрация.

Мирно шествие премина и през Варна.  Със скандирания “оставка” протестиращите спряха пред сградата на общината.

Над 200 души се включиха във втория протест с искане за оставка на правителството в Благоевград. След митинг пред общината, протестиращите със скандирания "мафия" и "оставка" се отправиха на шествие до паметника на Гоце Делчев, където поднесоха цветя. След това шествието се върна пред Областната управа, където бяха повторени скандиранията. Във вторник протестът продължава пред Областната управа.

ПЕТИ ДЕН ПРОТЕСТИ: Продължават шествията в центъра на София

Протестът в Стара Загора стартира пред сградата на областна администрация и е под надслов „Стара Загора иска оставка“. Старозагорци настояха за законност, справедливост, възмездие и възможности за живот и работа.

С шествие гражданите преминават по централните улици към сградата на прокуратурата. Запален беше принтиран портрет на Бойко Борисов. Недоволните граждани обявиха, че се събират отново и утре с ясни и категорични искания – оставка на правителството, главния прокурор и предсрочни избори. 

На площад “Възраждане” в Габрово също се събраха недоволни жители на града, които отправиха същите искания, които се чуват и от жълтите павета.

 

 

Демонстрацията на бургазлии премина в шествие по главната пешеходна улица на морския град и завърши непосредствено до Моста, откъдето протестиращите помахаха символично към имота, свързван с Ахмед Доган в парк „Росенец“.

Протест и в Хасково. Недоволни хора се събраха на централния площад в града за първа вечер.С плакати и скандирания за оставка на правителството и главния прокурор, шествие обиколи централните улици на Русе.  

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.