Машината била там за асфалтиране на улици

Багер скъса магистрален водопровод и наводни кв. „Драгалевци”. Вчера през квартала потекоха реки, които заляха пътища, дворове и гаражи.

Авария на водопровод в София предизвика километрично задръстване (СНИМКИ)

Машината била там, за да подготви една от улиците за асфалтиране. От общината обясниха, че при планирането на проекта не е дадена информация, че водопроводът е твърде близо до повърхността на земята.

Така, заради спукването му, жители на няколко квартала останаха без вода за часове. Още вчера общински екипи и работници на софийска вода запушили пукнатината и разчистили улиците.

Според хората, които живеят в кв. „Драгалевци”,  проблемът не е само в тази авария - улиците се наводняват при всеки дъжд.

От Софийска вода заявиха, че част от разхода за изтеклата водата ще бъде разпределен между сметки на жителите в квартала, но сумите ще са незначителни.

„За секунди улиците се превърнаха в реки, които носеха пясък, чакъл, павета и всичко останало. Говорих с един от хората, които работят на обекта и той ми каза, че са се натъкнали на тръба, която в била на 20 см, а в трябвало да бъде на 1 метър”, коментира Даниела Митева - жител на кв. „Драгалевци”.

 

Източник: "Моята новина"

„Това е довеждащ водопровод, който е правен през 80-те години. Той не подлежи на промяна или подмяна на неговото местоположение. При ремонта на улицата на него ще му бъде изграден специален кожух, който да го предпази от бъдещи проблеми. Очакваме до 10 дни да завършим работата по улицата”, заяви Кънчо Кънев - зам.-кмет на район „Витоша”.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.