Това заяви на брифинг в СДВР Красимир Димитров

В Столичната община са подадени стотици сигнали от граждани, които са възпрепятствани да отидат до работните си места. Това заяви на брифинг в СДВР директорът на столичната Дирекция „Аварийна помощ и превенция” Красимир Димитров. 

Продължават блокадите на ключови кръстовища в София (ВИДЕО)

Той уточни, че отрано сутринта се говори с хората от блокадата на "Орлов мост". „Има възможност по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” да пуснем градския транспорт, за да не се налага възрастни хора и инвалиди да изминават километри, за да намерят друга линия на градския транспорт”, добави Димитров. 

 

 

Допълни още, че закъсняването на градския транспорт е проблемно. Затова продължавали и преговорите. „Вчера бях на протестите, за да може това нещо да се преустанови и да възстановим ритъма на живот в столицата. Всички трябва да стигнем до работните си места нормално”, каза Димитров. 

 

 

Той изрази надеждата си хората на "Орлов мост" да проявят разбиране към всички останали.

Конфликт при блокадата на Орлов мост (ВИДЕО+СНИМКИ)

От брифинга на СДВР стана ясно, че снощи на кръстовището на бул. „Арсеналски” и бул. „Черни връх” жена в нетрезво състояние е влязла в ролята на служител на МВР и е давала указания. Същевременно с това е провокирала служителите на реда. „Караше ги да спират автомобили и да проверяват шофьорите за алкохол и наркотици. Това е недопустимо и няма да се случи. Всеки има право на мнение, но всеки ще носи отговорност за своето поведение”, заяви комисар Тони Тодоров. 

Относно схватката между Петър Кърджилов и възрастна жена на Орлов мост от тази сутрин Тодоров уточни: „Жената е била там, за да изрази своето мнение. Не толерираме нито едната, нито другата страна. И двамата участници са в Първо районно и ситуацията се изяснява. Имам информация от хората на Орлов мост, че това е провокация. Все още обаче не сме разбрали кой се визира в случая. Това, което става е недопустимо”. 

Повече гледайте във видеото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.