Следващата седмица Байдън ще приеме официално номинацията на демократите.

Джо Байдън и Камала Харис се появиха за първи път като кандидатпрезидентска двойка.

Сенаторката от Калифорния е дъщеря на индийка и ямаец. Тя е първата чернокожа жена и първата американка от азиатски произход, която става кандидат на една от двете големи партии за поста вицепрезидент.

Следващата седмица Джо Байдън ще приеме официално номинацията на демократите. Партийният конгрес ще бъде организиран до голяма степен виртуално заради пандемията от коронавирус.

„Изборът, който ще направим този ноември ще реши бъдещето на Америка за много много дълго време. Не се съмнявам, че се спрях на най-подходящия човек да застане до мен като вицепрезидент на Съединените щати и това е сенатор Камала Харис”, обясни Джо Байдън.

„Всички вие сте причината, заради която да доведем страната ни по-близо до изпълняването на голямото й обещание. За да стане това обаче трябва да работим, да се организираме и да гласуваме както никога досега, трябва ни повече от победата на 3 ноември! Трябва ни мандат, който доказва, че изминалите пет години не представят кои сме ние и кои се стремим да бъдем”, коментира Камала Харис.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.