Гледайте „Александър и безкрайно лошият ден” от 13.00 ч. и “Уилоу” от 14.30 ч.

Завладяващ кино следобед предстои за малки и големи в съботния ден с програмата на NOVA. Вълнуващите часове ще започнат с една от хитовите ленти на Дисни - „Александър и безкрайно лошият ден”. Точно от 13.00 ч. единадесет годишният Александър Купър ще започне своят ден със залепена дъвка в косата. Това провокира поредица от неприятни случки, но когато разказва на родителите си колко ужасен ден е имал, той внезапно проумява, че всъщност не е единственият, преживял отвратителен ден. 

Постепенно цялото семейство на Александър си дава сметка, че на пръв поглед малките неща в живота могат да доведат до сериозни и неприятни последствия. Скоро всички осъзнават, че имат ужасен, отвратителен, и безкрайно лош ден. В семейната комедия участие взимат звездни имена като Стив Карел, Дженифър Гарнър, Бела Торн и младия талант Ед Оксенбоулд, който е в ролята на злополучния Александър.

Следобедът продължава с приключенския филм “Уилоу” от 14.30 ч. В номинираната за “Оскар” лента Вал Килмър е добър разбойник, а Джоан Уоли е зла принцеса. Вече придобилата култов статус творба е дело на режисьора Рон Хауърд, а идеята за историята във филма принадлежи на Джордж Лукас.

“Уилоу” разказва за злата кралица магьосница Бавморда, която научава, че ще се роди дете, носещо специална сила и ще стане причина за нейната гибел. Жестоката владетелка заповядва да бъдат избити всички бременни жени и новородени деца. Но бебето Елара Данан остава живо, като по чудо се озовава при съседно племе. Младият Уилоу и неговите приятели решават час по-скоро да върнат мъничето на неговите родители. От този момент за тях започват невероятни приключения с духове, феи, чудовища и тролове.

Незабравими моменти очакват цялото семейство с ефира на NOVA. Не пропускайте да станете част от историите на „Александър и безкрайно лошият ден” от 13.00 ч. и “Уилоу” от 14.30 ч.