В речта си тя разкритикува "неспособността на Доналд Тръмп да бъде лидер"

Камала Харис официално получи номинацията на Демократическата партия за кандидат за вицепрезидент на САЩ. 55-годишната сенаторка от Калифорния е първата цветнокожа жена, номинирана за този пост от някоя от двете големи партии в САЩ.

ОФИЦИАЛНО: Джо Байдън е кандидатът на Демократите за президент на САЩ

Харис прие номинацията с призив избирателите да се обединят зад Джо Байдън и да гласуват, въпреки тревогите заради пандемията и забавянията в пощите. Тя добави, че споделя визията на Байдън за Америка, където всички са добре дошли.

"Фактът, че съм тук тази вечер, доказва с каква отдаденост са работили поколения мъже и жени, които са вярвали пламенно в обещанието за равенство, свобода и справедливост за всички".

В речта си Харис също разкритикува "неспособността на Доналд Тръмп да бъде лидер".

Байдън и Харис за първи път заедно пред избирателите

И бившият президент Барак Обама се изказа остро за управлението на Доналд Тръмп по време на пандемията от коронавирус. Той подчерта, че последиците са тежки - десетки хиляди жертви и милиони загубени работни места. По думите му репутацията на САЩ по света е накърнена, а демократичните институции на страната са заплашени, както никога преди.

Друг известен демократ - Хилари Клинтън, също призова американците да гласуват масово.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.