Пред Белия дом протестиращи поискаха оставката му

Доналд Тръмп официално прие номинацията на Републиканците за кандидат-президент. От Белия дом той заяви, че изборите на 3 ноември са най-важните в историята на САЩ.

По-малко от 70 дни преди президентските избори, Доналд Тръмп вече е официално кандидат за президент за втори мандат. Момент, който републиканците очакваха от дълго време. Пред около хиляда души, на поляната пред Белия дом, и въпреки заплахата от коронавиурса, Тръмп се опита не само да мобилизира твърдото ядро на своята партия, но и да се хареса на по-умерените избиратели.

„Тази вечер, със сърце изпълнено с признателност и безкраен оптимизъм, приемам тази номинация за президент на Съединените щати”, каза Тръмп.

Заради изоставането си от Джо Байдън в повечето социологически проучвания, Доналд Тръмп си дава ясно сметка, че това е най-важният момент, който може да закрепи позициите му и използва много символични думи в речта си.

„Ние знаем, че Америка не е земя обгърната от тъмнина. Америка е факелът, който осветява целия свят”, добави Тръмп.

Тръмп: Искам да знам какви хапчета пие Байдън

Той определи предстоящите избори на 3 ноември като най-важните в американската история и отдели доста време за остри критики към Джо Байдън.

„Джо Байдън не е спасител на американския дух. Той е унищожител на американските работни места. И ако му се даде възможност, ще стане разрушител на американското величие”, смята Тръмп.

Подкрепа за президента изразиха много видни републиканци, но и близки негови роднини.

„Доналд Тръмп не дойде във Вашингтон, за да си спечели похвалите на елита. Доналд Тръмп дойде във Вашингтон само заради една единствена причина – да направи Америка отново велика”, каза Иванка Тръмп.

Тръмп обеща, че страната му ще се радва на рекордно благоденствие, ако бъде преизбран, както и победа над коронавирусната епидемия. Докато той говореше, пред Белия дом се бяха събрали стотици протестиращи, които настояваха за оставката му. А камерите успяха да запечат и кадри по време на вечерта, в които първата дама Мелания изглежда недоволна, че дъщерята на Тръмп минава пред нея.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.