Отношенията между Тръмп и германското правителство стават все по-обтегнати

Германският външен министър Хайко Маас заяви, че "безскрупулният" президент Доналд Тръмп се опитва да посее съмнение относно президентските избори в САЩ, като призовава своите привърженици да гласуват два пъти, което е незаконно.

НА ПОСЕЩЕНИЕ В КЕНОША: Тръмп подкрепи полицията

„Дължим невероятно много неща на Съединените щати и страната остава един от най-близките ни партньори, но..., смущаващо е да видим, че американски президент смята, че може да се нуждае от такъв ход“, каза Маас пред „Билд“.

"Имам увереност, че добрият разум на американците ще осуети този безскрупулен опит да се посее съмнение относно валидността на изборите с по-късна цел, вероятно, да не приеме поражението", добави той.

По-рано тази седмица Тръмп заяви, че избирателите могат да използват гласа си по пощата – което той нарече измама с цел фалшифициране изборите срещу него - и след това също да гласуват в избирателна секция като гаранция, като длъжностните лица ще трябва да решат кои от бюлетините да отчетат.

Расте напрежението заради антирасистките протести в САЩ (ВИДЕО)

Президентът многократно повдига съмнение дали ще приеме поражение на изборите през ноември, обвинявайки, че опонентите на Демократическата партия правят всичко възможно, за да подправят резултата.

Отношенията между Тръмп и германското правителство стават все по-обтегнати по цяла поредица от въпроси, особено по разходите за отбрана, оставяйки традиционно силните си съюзници да се отдалечават все повече.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.