Жените от отбора на Жътварите донесоха победа за племето

След грандиозната загуба в битката за спасение Рибарите попаднаха на Номинационен съвет, където всеки от участниците можеше да изрази мнението си за причините, довели до неуспеха на племето. Липсата на задружност и несъвместимост на характерите бяха сред най-често изтъкваните проблеми.

Рибарите на първи Номинационен съвет в „Игри на волята: България”

След шест гласа на съплеменниците си, бившият капитан Ивайло се превърна в първия номиниран, който ще се изправи в битка за оцеляване този четвъртък. Вотът на племето определи Иван да избере между себе си и Александър кой да бъде вторият номиниран. Той избра Александър с мотива, че най-слабото звено трябва да докаже, че заслужава мястото си в племето.

На следващия ден напрежението между Екатерина и Ивайло продължи и поредните остри реплики между тях насърчиха Катя да се възползва сама от храната, която получи от сестра си. Междувременно Димитър инициира разговор с Любомир след разменените нападки между Жътварите предишната вечер.

Две сестри от различни племена мерят сили в „Игри на волята“

Във втората битка за спасение тази седмица на Арената се срещнаха Жътварите и Ловците. За да си извоюват неприкосновеност, те трябваше да блокират с тунел врага, използвайки летви, пренесени с плуване. По време на многокомпонентния сблъсък Жътварите водеха и умелата игра на жените в племето им донесе победа. Със загубата си в тази игра, Ловците си запазват място на втория Номинационен съвет, където ще трябва да решат кои двама състезатели ще се изправят срещу Ивайло и Александър.

Гледайте следващия епизод на „Игри на волята: България” тази вечер от 21:00 ч. по NOVA.