Той си отиде на 74-годишна възраст

Бившият барабанист на британската рок група Uriah Heep, Лий Кърслейк почина на 74-годишна възраст. Това съобщава музикалното списание Rolling Stone, цитирано от БГНЕС.

Според изданието причината за смъртта на музиканта, участвал и в записа на първите два албума от групата на британския рок музикант Ози Озбърн - Blizzard of Ozz (1980) и Diary of a Madman (1981), е рак на простатата.

Смъртта на Кърслейк е потвърдена от китариста и автор на песни на Uriah Heep Кен Хенсли: "С най-голяма тъга в сърцето ви съобщавам, че Лий Кърслейк, мой приятел от 55 години и най-добрият барабанист, с когото съм свирил, загуби битката си с рака днес в 3:30 сутринта. Слава Богу, той почина спокойно, ще ни липсва много“, казва Хенсли. Не се уточнява къде точно е починал Кърслейк.

Китаристът на групата Мик Бокс коментира тъжната новина. "Лий беше един от най-добрите хора на Земята. Освен че ми беше като брат, той беше и невероятен барабанист, певец и автор на песни. Той обичаше живота без изключение и беше много обичан от феновете си, както и от всички, които срещна по пътя си", написа Бокс във Facebook.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.