Ловците отново триумфираха на арената и запазиха своята цялост

Утрото след териториалната битка започна тежко за Йоанна от Ловците, която отново мисли за тежките условия, в които живее сестра ѝ Екатерина на Дивата река. От своя страна по-голямата от двете беше решена да ѝ предаде съобщение върху къс хартия по време на битката за спасение, за да я успокои. По-късно планът на сестрите успя, но донесе много сълзи на Йоанна.

Рибарите се завръщат край Дивата река в „Игри на волята: България“

Играта за оцеляване беше свързана с културата на минойците и разгадаването на диска от Фестос. За целта играчите търкаляха огромен куб с човек върху него и събираха огърлици, които служеха като ключ за решаването на пъзел. Рибарите стартираха в изпитанието с човек по малко, тъй като Христа се почувства зле и остана извън играта.

Димитър Банчев от „Игри на волята: България“ – за изпитанията пред духа и тялото

При търкалянето на куба поведоха Ловците. Те се справиха без нито едно падане на техен играч. Плътно след тях се движеха Жътварите, а Рибарите допуснаха само една грешка в този етап на изпитанието. Въпреки това те успяха да съберат своите огърлици почти едновременно с Жътварите. Решаването на пъзела отне най-малко време на Ловците, които разкриха ключовото изречение няколко минути след като се озоваха пред дъската. Ивана и Джералдин не се справиха с подреждането на пъзела и по този начин загубиха битката срещу Екатерина и Станимира от Рибарите. По този начин племето на Жътварите беше принудено да отиде на Номинационен съвет.

Димитър отпадна от надпреварата в „Игри на волята: България“

Най-много от гласовете на жълтите край лагерния огън събраха Джералдин и Ивана, които ще се изправят в решителна битка за оцеляване. Рибарите или Ловците ще победят в следващата битка и срещу кои други двама играчи ще се изправят момичетата от Жътварите? Гледайте тази вечер от 21:00 ч. в епизода на „Игри на волята: България”.

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.