Христа и Ивана се спасиха, а Ивайло сам избра да загуби

Тази седмица Ловците са абсолютни шампиони с три победи, а Рибарите и Жътварите излъчиха своите номинирани, които трябва да се преборят за оставането си в предаването. Изпитанието, с което се сблъскаха Ивана, Джералдин, Христа и Ивайло, беше свързано със законите на Архимед и голяма доза издръжливост. Те разполагаха с два лоста и сфера, която трябваше да задържат максимално дълго време във въздуха, а трудността се увеличаваше от промяната на  позицията в краката през определени интервали. Всеки от тях имаше право само на едно изпускане на сферата – второто го изпращаше директно на елиминационен двубой.

Рибари срещу Жътвари отново на елиминации в „Игри на волята: България”

Балансирането на сферата се оказа най-трудно за Джералдин. Няколко минути след старта на изпитанието тя се оказа първата загубила възможността да се спаси и да получи наградата от 50 златни гроша. Целенасочено и с ясна стратегия Ивайло избра да се изправи на двубой именно срещу най-младия участник в състезанието, като остави своята сфера да падне два пъти. 

Осем минути и половина бяха нужди на Христа, за да победи Ивана, която направи своите две грешки след смяна на позицията на краката си. Така бизнес дамата успя да завоюва не само първото място в изпитанието, но и грошовете.

В отсъствието на Христа и Ивайло останалите Рибари се чувстваха спокойно край Дивата река. При завръщането им синьото племе беше изненадано от новините, които те носеха. Жътварите пък останаха разочаровани от представянето на Джералдин и Ивана.

Джералдин и Ивана в първа битка за оставане в „Игри на волята: България”

След битката за Рибарите предстоеше среща с водещия Димо Алексиев, който им беше приготвил възможност да пазаруват полезни пособия, но не и храна. Сред артикулите, които само Христа можеше да купува, беше и телефонен разговор с нейното семейство, който обаче беше на двойна цена. Единствено Екатерина ѝ предложи да ѝ даде всички грошове, които има, за да се чуе с децата си, но бизнес дамата отказа. Племето единодушно реши да не закупи нито едно от предложените им пособия.

С какво изпитание ще се сблъскат Ивайло и Джералдин при новата им среща на Арената и кой ще напусне „Игри на волята: България”? Гледайте тази вечер от 21:00 ч. в премиерния епизод на риалити предаването.

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.