Сюзън и Владислав са двамата играчи, които жълтият отбор изпрати на битка

След загубата в първата Номинационна битка Жътварите се оказаха край лагерния огън, където трябваше да посочат двама номинирани. Гласовете на членовете на племето се разпределиха между Владислав и Сюзън – неразбирателството по време на играта и липсата на ясна позиция на капитана, за това кой на коя позиция да застане по време на изпитанието, бяха основните причини за тяхната номинация.

Рибарите пленяват член на Ловците след неочаквана победа в „Игри на волята: България”

„Кражбата” на Милен от страна на Рибарите беше важен стратегически ход, въпреки че Тодор от Ловците определи постъпката им като  недостойна – неговият съквартирант вече е Рибар. Бившите съотборници се срещнаха за първи път на Арената в Номинационната битка, която беше за ловкост и бързина.

Като истински войни всяко от племената трябваше да разруши крепостта на противника преди да издигне своята от пепелта. Техните оръжия - под формата на топки бяха затворени в скъпоценен сандък, който имаше право да носи само един от отбора. Всички останали трябваше да му проправят път през препятствията по арената. Крайната цел беше с топките да разрушат пъзела на противника, а после да подредят своя по най-бързия начин.

Ловците се завръщат в Резиденцията в „Игри на волята: България”

Двата отбора бяха силно мотивирани за победа. Те приложиха идентични стратегии в играта – по една жена от всеки отбор трябваше да носи сандъка, а всички други да се впуснат в прокопаване на тунел. При Ловците слабото звено се оказа Симона, която не успя да преодолее едно от препятствията и стопи преднината, която си беше спечелило племето. При разрушаването на противниковия пъзел Тодор беше отстранен от хвърлянето на топки, тъй като наруши правилата. По-бързи и точни при събарянето бяха Рибарите, а Ловците започнаха от нулата. Тандемът Екатерина и Милен имаха преднина пред Йоанна и Лазаринов при реденето - тя се запази до финала и им донесе победата.

Ловците са вторият отбор, който тази седмица отива на Номинационен съвет и трябва да излъчи двама номинирани.

Какво решение ще вземе червеното племе и как ще премине битката за спасение – гледайте тази вечер от 21:00 ч. в „Игри на волята: България”.

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.