В него участие взимат Радина Боршош и Владимир Пенев

„Имаме доста неща от миналото си, които трябва да бъдат сюблимирани и разбрани. Главният герой на филма – този на Владо Пенев, се казва Данте е сложен персонаж, който трябва да разбере собственото си минало и да излезе на чисто. Това става с помощта на младото момиче Рая”. Така обясни идеята на филма режисьорът и сценарист Димитър Радев.

„Данте е човек на моите години – около 60, който в момента на филма загубва майка си, здравата почва под краката си, работата си и остава дълго време свободен. Решава да се върне назад, за да открие онова зло, което е станало причина животът му да се стече по този начин. Среща Рая и двамата тръгват по този път”, разкри части от сюжетната линия актьорът Владимир Пенев.

„Рая на Данте” е деликатен филм с душа. Той със сигурност не е мрачен обаче говори за последиците от мрачни времена. Напомня ни колко чупливи и раними са хората. Говори за самотата като нещо нормално, която обаче ни поставя в една особена тъмнина. Щастлива съм, че този проект ми се случи. Една от причините, допринасящи за това, е пълнокръвното пътешествие пред камерите с Владо”, сподели актрисата Радина Боршош.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.