Ловците направиха невероятен обрат в първата Номинационна битка за седмицата

Нов оспорван сблъсък между трите племена определи първите двама, които ще се борят за оставането си в „Игри на волята“ България. След победата на Териториалната битка Жътварите се почувстваха по-уверени в представянето си, а Ловците изпитаха носталгия от завръщането си в Стопанството. Най-тежко загубата на Рибарите и връщането им край Дивата река понесоха Николай и Чудомир – двамата не могат да се примирят със съдбата на племето.

Малко след това отборите се срещнаха отново на Арената в първата Номинационна битка за седмицата. Изпитанието, с което се сблъскаха, беше едно от най-тежките до момента. Играта протече в два етапа – първият от тях включваше катерене, гребане върху каяк и гмуркане под вода с цел събиране на парчетата от пъзел, който се подрежда във втория етап.

Жътварите покоряват Резиденцията в „Игри на волята: България“

Стратегията и на трите племена беше мъжете да донесат шестте торби с части от пъзела – единствено Ваня от Ловците се впусна в този етап от играта. Жътварите си извоюваха преднина, която успяха да запазят през целия първи етап от играта. Плътно зад тях се движеха Ловците, а последни останаха Рибарите.

Първи своите части от пъзела събра жълтият отбор, а Ивана и Джералдин имаха отговорната задача да започнат с реденето. Минути след тях пред пъзела застанаха Йоанна и Симона от Ловците, а последни до него стигнаха Екатерина и Станимира. Въпреки преднината на Жътварите, завидна бързина в реденето показаха и другите две племена  За пореден път Йоанна бързо разгада логиката на пъзела и двете със Симона вдигнаха първи знамето на отбора си, секунди след тях това направиха и Жътварите. Бързината на Рибарите не беше достатъчна и те остана последни в изпитанието, а това ги изпрати на Номинационен съвет.

Сюзън от племето на Жътварите след „Игри на волята: България“

Край лагерния огън Рибарите бяха готови да изрекат всички истини, които са премълчавали досега.  Като двете най-слаби звена в племето бяха посочени Станимира и Александър и те ще се изправят в битка за оставане в предаването срещу двама от племето, което загуби втората Номинационна битка.

Какво изпитание предстои за другите два отбора и готови ли са да дадат всичко от себе си? Гледайте тази вечер от 21:00 ч. в премиерния епизод на „Игри на волята: България”.

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.