Романът служи за основа на новия български филм „Пепел върху слънцето“

Вчера в Националната библиотека се състоя премиерата на второто издание на книгата на проф. Златимир Коларов – Illusio Magna. Романът служи за основа на новия български филм „Пепел върху слънцето“, който излиза по кината на 30 октомври. Историята разказва за д-р Стефан Стефанов, а главната роля във филма е поверена на Юлиан Вергов.

Представянето на книгата се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки като местата за гостите бяха на достатъчно разстояние, а присъстващите носеха маски. Специално участие на събитието направиха Атанас Пенев и Славчо Николов от група Б.Т.Р., които поздравиха присъстващите с акустично изпълнение на песента „Равносметка“ – официален саундтрак към филма.

Откъси от книгата прочетоха авторът проф. Златимир Коларов и актрисата Силвия Петкова, която изпълнява ролята на журналистката Антония в „Пепел върху слънцето“. По време на представянето тя спомена, че преди снимките са ѝ забранили да чете романа, за да се фокусира само върху сценария, но авторът я поздрави, че е била истинско олицетворение на това, което той си е представял, когато е писал книгата.

Второто издание на Illusio Magna е вече достъпно в търговската мрежа, а може да бъде закупено и онлайн. Авторите признават, че макар да са близки, филмът и книгата имат съществени разлики и има с какво да изненадат зрителите и читателите. Гала премиерата на „Пепел върху слънцето“ предстои след седмица, а скоро се очакват и дати за посещения на екипа и актьорите в киносалоните из страната.

Можете да последвате "Пепел върху слунцето" във Facebook, а новият трейлър на заглавието е вече онлайн. Филмът е медийно подкрепен от NOVA, като част от дългосрочната кампания „NOVA подкрепя българските филми“.