Йоанна и Екатерина разкриха пред всички своята голяма тайна

По залез слънце след оспорваната битка, която се оказа последна за Ловците като племе, всички отбори отново се срещнаха на извънреден съвет. Преди Рибарите и Жътварите да направят своя избор кои играчи да бъдат плячкосани от изгубилото червено племе, беше разбулена дълбоко пазената тайна на Йоанна и Екатерина. Двете сестри признаха пред всички своята роднинска връзка, като предизвикаха разнопосочни емоции и истинска изненада у останалите участници.

Екатерина и Йоанна избраха да продължат да се състезават рамо до рамо в племето на Рибарите, въпреки последствията, които може да предизвика решението им в бъдеще. Последващите избори, които направиха капитаните на двата отбора, определиха Ваня, Тодор и Симона да облекат жълтите екипи, а Борислав и Лазаринов – сините.

Племето на Ловците изчезна от картата на „Игри на волята: България“

На следващия ден последва и новината за първата Капитанска битка, в която победителят ще има право на съдбоносен избор – да получи облаги за цялото племе или само за себе си, дилема, която олицетворяват две специални награди. За тази цел Рибарите избраха единодушно честта им да защити Милен, а лидер на Жътварите стана Джералдин.

Двамата избраници се срещнаха на платформа в открито море, където тестваха своята издръжливост застанали върху специални стъпала. Джералдин и Милен трябваше да се задържат максимално дълго на тях, придържайки се само на въже с възли. При сигнал те променяха позицията на ръцете си и така натоварването се увеличаваше. Дванадесет минути и 50 секунди бяха нужни на ученичката, за да победи Милен. Задържането на третия възел се оказа много трудно за него и капитанът на Рибарите не успя да се справи със задачата.

Станимира – красивата стихия от племето на Рибарите в „Игри на волята: България“

Победата на капитана на Жътварите беше последвана от важен избор. Тя можеше да избира между награда за себе си под формата на 50 златни гроша или награда за племето, която се изразяваше в предимство в Номинационната битка. Първоначалното решение на Джералдин беше предимството, но впоследствие тя размисли и взе грошовете.

Какво ще е новото изпитание, с което ще се сблъскат племената и кои ще са първите номинирани след сливането на отборите? Гледайте тази вечер в 21:00 ч. в „Игри на волята: България”.

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.