Екипът ще посети последователно Пловдив, Бургас, Варна, Добрич, Велико Търново, Враца, Видин, Благоевград и Плевен

В деня на гала премиерата на новия български филм „Пепел върху слънцето“, продуцентите официално обявиха и дати за представяне на заглавието и срещи с актьорите и екипа из страната. В части от турнето ще се включат изпълняващите главните роли Юлиан Вергов и Силвия Петкова, а също и авторите на филма – братя Калинови. Екипът ще посети последователно Пловдив, Бургас, Варна, Добрич, Велико Търново, Враца, Видин, Благоевград и Плевен. Продуцентите споделят, че водят разговори за още представяния и ще ги обявяват на страницата на филма във Facebook.

„Пепел върху слънцето“ тръгва по кината след седмица

Заглавието тръгва по кината в цялата страна този петък – 30 октомври. Билетите за прожекциите вече са в продажба. На червения килим довечера се очаква да присъстват както популярни лица от филма, така и гости от шоубизнеса. Сред тях са и група Б.Т.Р., които ще поздравят зрителите с акустично изпълнение на живо на песента „Равносметка“, саундтрак на „Пепел върху слънцето“. Оригинално премиерата на филма трябваше да се състои през месец март, но епидемията от COVID-19 отложи събитието.

Представиха книгата Illusio Magna, екранизирана във филма „Пепел върху слънцето“

„Взели сме всички мерки, за да се гарантира безопасността на присъстващите, включително ще раздаваме нови маски на входа за желаещите. Киносалоните и театрите са достатъчно безопасни, ако всички спазваме мерките и се надяваме, че и зрителите ще оценят това. Много сме щастливи, че ще имаме възможност да се срещнем с публиката не само в София, но и из страната“, споделя продуцентът Калин Калинов.

Ето и пълен списък с датите и местата, които са включени в турнето:

30 октомври 2020 – Пловдив (Cinema City)
31 октомври 2020 – Бургас (Cinema City)
1 ноември 2020 – Варна (Cinema City) и Добрич (Кино „Икар“)
2 ноември 2020 – Велико Търново (Cineland)
5 ноември 2020 – Враца (Кино „Метропол“) и Видин (Cinelux)
6 ноември 2020 – Благоевград (Cinemax)
9 ноември 2020 – Плевен (Cineland)

Песен на Б.Т.Р. стана саундтрак на филма "Пепел върху слънцето"

Екипът на „Пепел върху слънцето“ благодари на NOVA телевизия за подкрепата, която е част от дългосрочната кампания „NOVA подкрепя българските филми“ и на БГ Радио, които също са медиен партньор на проекта.