Екатерина преобърна играта и продължава напред

Напрегнатият и пълен с обрати елиминационен сблъсък на титани определи Александър да приключи участието си в „Игри на волята: България“. Почти през цялото време той доминираше на Арената и шансовете за победа на Екатерина изглеждаха минимални. Въпреки това, своенравната състезателка успя да обърне играта в решаващ момент и се справи с предизвикателството секунди преди опонента си.

За свой съюзник Екатерина избра човека, на когото има най-много доверие и за когото е сигурна, ще ѝ донесе най-голяма подкрепа – сестра си Йоанна. Александър пък се спря на Николай, който никога не го е предавал в трудни моменти и е бил негова опора. Изпитанието тества три качества на двамата избраници – сръчност, ловкост и прецизност. В голяма част от битката Йоанна водеше, но в крайна сметка Николай успя да се справи по-бързо. По този начин спечели предимство за Александър, което осигури 1 минута по-ранен старт в същинския сблъсък.  

Екатерина срещу Александър в елиминационен двубой в „Игри на волята: България”

Пътят към спасението в елиминационната битка премина през мистичните символи на родните шевици и свещените знаци на първата българска азбука. От двамата състезатели се изискваха сила, скорост, сръчност и най-вече памет. За да спечелят, Екатерина и Александър трябваше да наредят домино в определен ред, да решат лабиринт и за финал да подредят пъзел. В първия етап, когато играчите събираха една по една плочките от доминото, минавайки през различни препятствия по трасето, Александър показа завидно темпо и желание за победа. Той постигна убедителна преднина, която изглеждаше недостижима до момента, в който Екатерина успя да отбележи неочакван обрат. Участничката запази самообладание през цялото време и именно хладнокръвието ѝ помогна да се спаси. Освен с първото място и стоте златни гроша на победителя, тя се завръща в племето на Рибарите и с плячкосаното богатство на съперника си.

Александър е първият номиниран за елиминация в „Игри на волята: България” тази седмица

„Тръгвам си с усещането, че съм истински победител. Играх, лях пот и сълзи на Арената. Щастливец съм, че имах уникалната възможност да бъда част от едно невероятно преживяване наречено „Игри на волята“, коментира преживяното в приключението Александър.

В понеделник териториалната битка между останалите две племена в предаването ще определи къде ще живеят те през новата седмица – край Дивата река или в луксозната Резиденция. Ще успеят ли да мобилизират силите си за победа Рибарите или Жътварите за пореден път ще покажат надмощие?

Гледайте „Игри на волята: България“ всеки делничен ден от 21:00 ч. по NOVA.

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.