Футболната легенда беше опериран заради хематом в мозъка

Адвокатът на Диего Марадона даде подробности за състоянието на футболната легенда. Марадона беше опериран заради хематом в мозъка в сряда. 

Според адвоката му Матиас Морла в момента Марадона е в „отлично“ състояние . Морла отхвърли възможността легендарният футболист отиде до Венецуела или Куба за възстановяване.

„Последният медицински доклад бе отличен. Нека останем силни и ще преодолеем това“, сподели Матиас Морла.

Марадона е приет в болница (ВИДЕО+СНИМКИ)

Марадона наскоро изрази привързаността си към Венецуела и Куба. Именно в Куба той прекара няколко години, за да лекува зависимостта си от наркотици в началото на века. Но Морла заяви, че бившият играч на "Наполи", "Барселона" и "Бока Хуниорс" ще завърши възстановяването си в Аржентина, където е треньор на първодивизионния "Химнасия и Егрима".

„Диего обича Куба, вчера говорих със сина на Фидел Кастро. Венецуела, както и Куба, са приятелски нации на Диего, но мислите му са насочени към "Химнасия"“, каза адвокатът пред журналисти, напускайки клиниката, където Марадона бе опериран. 

Диего Марадона е под карантина

Марадона, който спечели световната титла с Аржентина през 1986 и е считан за един от най-великите футболисти на всички времена, на няколко пъти влиза в болница през годините, често заради екстравагантния си начин на живот.

Дузина фенове на "Химнасия" бяха пред болницата в понеделник вечер, веейки знамена и държейки плакати с послания на подкрепа в очакване на новините след хирургическата му интервенция.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

 
Източник: БГНЕС