По думите му има места, на които гласовете са фалшифицирани

Настоящият президент на САЩ Доналд Тръмп обяви в четвъртък намерението си да заведе дела срещу властите на всички щати, в които неговият съперник Джоузеф Байдън започна да води по време на преброяването на гласовете.

"Ще заведем дела за фалшифициране на резултатите от гласуването и измами при избори на щатско ниво. Доказателства има много - просто проверете медиите", написа Тръмп на страницата си в Twitter.

ВОТЪТ В САЩ: Продължава броенето на бюлетините

Преди това кампанията на Тръмп заведе дело с искане за спиране на обработката на бюлетините в Джорджия, както и в Пенсилвания и Мичиган. Телевизионната компания CNN съобщи, цитирайки източници, че централата на републиканеца е готова да поиска повторно преброяване в Джорджия, ако загуби в щата.

Републиканските представители също заявиха, че ще поискат ново преброяване в Уисконсин. Според Фокс нюз републиканската централа също планира да оспори предполагаемите нередности на изборите в Невада.

Тръмп поиска от съда да спре броенето на бюлетини в Мичиган и Пенсилвания

ИЗБОРИ НА КАНТАР В САЩ: Резултатите са близки, броенето продължава (ОБЗОР)

ВСИЧКО ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.