Билетите за събитието вече са в продажба

На 20 ноември една от най-обичаните български групи празнува юбилей. От втори опит. След като извънредното положение промени плановете на "Мери бойс бенд", сега те ще пробват отново. От сцената на Военния клуб заедно с квартет "Александър", ще зарадват феновете, които вече 25 години си припяват техните песни. Билетите вече са в продажба.

Между края на есента и началото на зимата, те ще напомнят за себе си. И ще го направят грандиозно. С концерт. Различен от всичко, което са правили досега. Защо те, са вече на 25.

Портрет на един музикант - Васко Василев на 50 (ВИДЕО)

„В тези времена, наистина е хубаво човек да се готви за концерт, въпреки че ще е с ограничена публика, все пак сме наели една от най-големите зали в София. Концертът трябва да е на живо. 7 Концертната зала наистина е място, в което има друг тип енергия, друг тип емоция”, заяви Мария Мутафчиева – Мери, вокалист и създател на "Мери бойс бенд".

На 20 ноември от Балната зала на Военния клуб, ще прозвучат песните, които в продължение на четвърт век всички си припяват. А виновниците за това, са те - "Мери Бойс Бенд".

„ 25 години вече са наистина достойна възраст за сцената в България, в която всъщност е изключително трудно да се създава музика и по-скоро да представяш музиката си. Казвам това, защото обидно малко музика звучи в българския ефир. Нашият барабанист Иван, живее в Швейцария и там, когато настана пандемията, правителството издаде веднага разпоредба Националното радио и Националната телевизия да въртят минимум 70% швейцарска музика. Швейцарска музика, представяте ли си?! Никой от нас никога не е слушал швейцарска музика през живота си!”, посочва певицата.

Рок група изнесе концерт в огромни мехури (ВИДЕО+ СНИМКИ)

Четири момчета, едно момиче и истинско приятелство. Рецептата за успех на групата звучи така. Макар че в далечната '95-та, когато за пръв път се качили на сцена, никой не предполагал, че 25 години по-късно ще са още заедно.

„ Като революция изглеждаха концертите. Хората идваха, седяха буквално един върху друг. Случвало се е да свирим пред 300-400 души на пространството на един апартамент, което наистина не знам как са се побирали тези хора. Не слизахме от сцената, защото нямаше откъде да минем и буквално хората се качваха на сцената, помежду ни стояха, в краката ни. След това постепенно много хора си тръгнаха от България и това се отрази много на публиката. Виждаше се как публиката ставаше все по-тъжна”, разказва Мария Мутафчиева – Мери.

 "Дългият път към дома" е песен, за която получавам писма вече почти всеки ден от хора извън България, които наистина ме разплакват. Мен със сигурност най добре ме описва "Непознати улици", посочва певицата.

"ДА ПОСЛУШАМЕ КИНО": Хилда Казасян с покана за концерт

Именно "Непознати улици" носи и най-големия успех на групата. Осъзнават го, когато през 2008 виждат песента си в учебника по музика за 7 клас.

„Моменти като този”, казва Мери,” ми дават сили в трудно време. Сили, но и смисъл, че изминалия четвърт век на сцена не е бил напразен. Смисъл, но и надежда, че нещо по-добро ще дойде”.

„ Живеем ограничен живот в момента. Това е първото ми интервю, което давам по Viber, въобще в живота си. Самия факт, че избягвам среща с много хора и не съм толkова често с приятелите си, това ме кара да се чувствам ограничен човек и притеснен човек. Аз искам да пея за хубавите неща от живота”, споделя Мария Мутафчиева – Мери.

Ева Костова: „Каква песен ти се пее?”

Мария Мутафчиева – Мери: „Любовна песен ми се пее. Любовна песен, със сигурност! "Искам да съм теб".

„Изкуството ще ни помогне да преодолеем този труден момент и да запазим психиката си. Бъдете здрави! И слушайте музика”, отправи своето послание певицата.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.