Тъжната новина съобщиха от семейството му

Почина американският комик Норм Кросби, съобщава БТА. Кросби беше звезда през 60-те, 70-те и 80-те години на миналия век в телевизионни програми и спектакли в нощни клубове и казина.

93-годишният Кросби е починал в Лос Анджелис в събота от сърдечна недостатъчност, съобщи снаха му Маги Кросби пред в. "Ню Йорк таймс".

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В началото на кариерата си Кросби решава, че трябва да се отличава с нещо от поколението комици, радващи се на слава в множеството телевизионни шоу програми.

"Търсех свежи идеи и постоянно чувах как хората не използват правилно думите. Започнах да използвам това", разказва той в интервю през 1989 г.

Кросби наричаше прочутия педиатър Бенджамин Спок "д-р Спук" (призрак). С безизразно лице казваше, че хората "трябва да изпитват апатия един към друг".

Норман Лорънс Кросби е роден в Бостън през 1927 г. "Като повечето комици, и аз бях забавното дете и в семейството, и в квартала. Винаги са ми казвали, че трябва да развличам хората", разказва Кросби през 1993 г.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.