Изданието се позовава на източници от Белия дом

Президентът на САЩ Доналд Тръмп може да обяви кандидатурата си за президентските избори през 2024 г., веднага щом опонентът му Джо Байдън бъде обявен за победител в надпреварата през 2020 г., пише в. „Ню Йорк Таймс”, позовавайки се на източници от Белия дом.

СБЛЪСЪКЪТ В САЩ : Републиканците не признават победата на демократите

Според вестника това може да се случи, след като щатите удостоверят резултатите от изборите. Според предварителните данни Байдън печели в достатъчно щати, за да събере необходимите 270 електорални гласа, но преброяването на гласовете на места все още продължава.

В същото време, според вестника, Тръмп няма ясен план за оспорване на резултатите от изборите, въпреки че отказа да признае поражение и заведе дела в няколко щата.

"Той знае, че всичко е приключило", казва един от съветниците на Тръмп пред вестника.

Тръмп с първа публична изява след изборите

Съдилищата в Мичиган, Джорджия и Пенсилвания разглеждат исканията на щаба на Тръмп за масирана измама с изборите, които настоящият президент изказа в Twitter. Държавните служители твърдят, че не е имало големи нередности на изборите. Министерството на вътрешната сигурност също заяви, че няма данни за загубени, пропуснати или променени гласове в нито един от щатите.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Източник: БГНЕС