Петролният магнат Ж. Пол Гети е най-богатият човек в света, но отказва да плати искания откуп за отвлечения му внук

Историята е базирана на истинските събития, връхлетели фамилията Гети през 70-те години на миналия век. Жан Пол Гети е безскрупулен предприемач, първият човек успял да се договори със саудитците и да започне износа на петрол от земите им по тръби. Изобретател на супертанкера, за нуждите на експанзията на петролните му компании в Близкия Изток, той се превръща в първия световен милиардер и най-богатият човек за времето си.

През юли 1973-та в Рим се случва нещо нечувано – калабрийската мафия „Ндрангета“ отвлича 16-годишният внук на Гети и иска 17 милиона долара за връщането на свободата му. Отношенията във фамилията Гети между дядото и семейството на внука са прекъснати от години и въпреки че таи мили чувства към младия Джон Пол III, Жан Пол Гети отказва да плати.

Минават месеци, в които известният със скъперничеството си милиардер дори отказва среща със семейството. Съмненията му са, че отвличането е инсценирано. Докато в пощата не се получава плик с отрязаното ухо на момчето. Това обръща представата за проблема у всички и кара дядото все пак да плати… известна част от исканата сума.

Филмът на режисьора Ридли Скот дава възможност на зрителите да надникнат зад завесата на живота на най-богатите, а в допълнение с брилянтната игра на главните герои, историята неминуемо ще остави ярък отпечатък в тяхното съзнание.

Гледайте "Всичките пари на света" тази вечер от 23.00 ч. по NOVA.