Тя ще се състезава в девет категории

Кралицата на поп музиката Бионсе получи най много номинации за наградите "Грами", като тя ще се състезава в девет категории за златните грамофончета, предадоха световните агенции. Тя е сред претендентите за най-престижните отличия за Албум на годината и Песен на годината.

Тоалетите на Бионсе - стил и екстравагантност (ГАЛЕРИЯ)

Тридесет и девет годишната поп прима има вече в актива си 24 "Грамита". Бионсе изпревари по брой номинации британската изпълнителка Дуа Липа, американката Тейлър Суифт, рапъра Роди Рич, които получиха по шест всеки. Имената на лауреатите ще станат известни на 31 януари.

Бионсе показа доста плът в рокля от кристали (ГАЛЕРИЯ)

В категорията Албум на годината с Бионсе ще се състезават с Дуа Липа, Пост Малоун, "Колдплей", "Хаим", Джейкъб Колиър "Блек пумас" и RnB певеца Дженей Айко.

Номинациите за Бионсе дойдоха най-вече за песента й "Black Parade", в която се отдава почит на културата и на политическата ангажираност на афроамериканците. Хитът беше пуснат това лято в разгарата на масовите протести заради системния расизъм и насилието на полицията над чернокожото население в САЩ.

Бащата на Бионсе: Имам рак на гърдата

"Black Parade" на Бионсе ще се състезава в категориите Песен на годината и Запис на годината. Хитът ще се конкурира в тези две категории с песента на Дуа Липа "Don't Start Now." Локдаун албумът на Тейлър Суифт "Folklore" ще се състезава в категорията Албум на годината, докато сингълът й "Cardigan" ще търси признание като Песен на годината.

Що се отнася до най-добрите нови изпълнители, с номинации са Меган дъ Стелиън, Доджа Кет, както и алтернативната изпълнителка Фийб Бриджърс. 

R&B дивата Бионсе на 38 г. (СНИМКИ)

Бионсе в една различна фотосесия - СНИМКИ

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА