Рапърът ще се опита да привлече и други звезди

Американският рапър и предприемач Джей Зи е избран за "главен визионер" на голяма нова кампания за продажба и популяризиране на канабис, съобщават Би Би Си и БГНЕС.

Канабисът е легален в няколко щата на САЩ, включително Калифорния, където в момента този бизнес се разраства.

Джей Зи ще ръководи стратегията на компанията и ще привлече други водещи артисти и музиканти за популяризиране на бизнеса. Той също така ще ръководи инвестициите й в компании за канабис, притежавани от чернокожи и малцинства, и инициативите й за „поправяне на неправдите“, извършени, когато канабисът е бил нелегален. Компанията заяви, че това ще включва "работа за значителна промяна в системата на наказателното правосъдие" и подпомагане на хора, осъдени за престъпления, свързани с канабис, както и с обучение и назначаване на работа.

Компанията може да се похвали и със съдружник като Риана в ролята на акционер.

В изявление на марката се казва, че Джей Зи ще използва "ненадминатото си културно влияние", за да привлече други звезди на борда.

Ходът идва месец след като рапърът пусна нова марка трева. Той е първият в света хип-хоп милиардер.

Щатът Калифорния беше начело на усилията за облекчаване на законите около опиата, който беше узаконен за развлекателна употреба за хора над 21 години в щата през 2018 г.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.