Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова

Две дежурни детски градини ще работят в София. В тях ще приемат деца на лекари, медицински сестри и санитари, които работят в COVID-отделения. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова във Facebook.  

❗️ За да осигурим работата на лекарите, медицинските сестри и санитарите от КОВИД-отделенията в софийските болниците...

Публикувахте от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в Сряда, 25 ноември 2020 г.

Едната детска градина е 124-а. Тя се намира в близост до Александровска болница, ВМА и „Пирогов”. Другата е 117 детска градина в „Младост”. Тя е в близост до болница „Св. Анна“ и до „Софиямед“. Двете заведения ще приемат около 80 деца.

„Знам, че затварянето на детските градини за 3 седмици (от 30 ноември до 21 декември) ще създаде големи неудобства за много семейства в София, не само тези на медиците. Но съм убедена, че сме длъжни да дадем сигурност на лекарите, медицинските сестри и санитарите, които в момента лекуват 2142 пациенти. Това е най-малкото, което можем да направи за тях”, пише Фандъкова в социалната мрежа.

 За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.