Според официалните власти Мохсен Фахризаде е нападнат от терористи

Иранското министерство на отбраната потвърди смъртта на ядрения учен Мохсен Фахризаде, ръководил изследователски център към ведомството, предаде БТА.

„Днес терористи нападнаха ръководителя на центъра за изследване и иновации към министерството на отбраната Мохсен Фахризаде", се казва в съобщението. Посочва се, че „медицински екип не е успял да го спаси”.

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф заяви, че има „сериозни индикации за изразена израелска роля” в убийството, предаде БГНЕС.

„Терористи убиха днес изтъкнат ирански учен. Това малодушие - със сериозни индикации за израелска роля - показва отчаяно подстрекателство към военни действия от страна на извършителите”, написа Зариф в Туитър.

Той също така призова международната общност да „прекрати срамните си двойни стандарти и да осъди този акт на държавен терор”.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.