Сигнал за горящата къща е подаден тази нощ

Трагедия в хасковското село Динево. Пожар отне живота на семейство. Загинаха мъж и жена на 58 и 55 години. Огънят пламва час след полунощ. Първи на място се озовават съседите на семейството.

Пожар изпепели дома на шестчленно семейство (ВИДЕО)

„Като излязох веке пламнал покрива, влезнахме вътре с комшията двамата, чупихме прозореца, искахме да им помогнем, обаче като сме дошли те са били задушени“, казва съседът Минко Баров. Минути по-късно се срутва и покривът на къщата.

Гори стара къща в София

Пламъците са тръгнали от съседно на спалнята помещение. Въпреки че в къщата е имало печка на дърва се предполага, че причината е друга.

„От късо съединие най.вероятно, щото преди това се е оплаквал, че му е падал бушона“, казва Тодор Тодоров - кмет на село Динево.

Огледът продължи през целия ден. Предстои експертиза да установи точната причина. А децата на семейството бяха уведомени по телефона, тъй като са в чужбина.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

 
Източник: БТА