Експертите съветват да карате внимателно и подготвени

Важна информация за шофьорите, които ще пътуват тази сутрин - в по-ниските части от страната се очакват мъгли и намалена видимост. Заради минусовите температури отново има риск и от заледявания на пътя. Затова експертите съветват да карате внимателно и да бъдете подготвени - със зимни гуми и  пълни резервоари.

НА ПЪТ ПРЕЗ ЗИМАТА: Съветите на експертите

Днес над Южна България ще бъде слънчево, а над северните райони предимно облачно и мъгливо, там се очаква да има и слаби превалявания от сняг, предаде БГНЕС.

В равнините мъглите ще са трайни. Слаб северен вятър ще духа в Източна България, в Дунавската равнина вятърът ще е слаб от изток. Минималните температури ще са между минус 7 и минус 2 градуса, за София минус 11 градуса. През деня температурите ще бъдат от минус 1 – минус 2 градуса на места в северните райони, до 8-10 градуса в крайните югозападни райони. За София максималната температура ще бъде 0 градуса.

В четвъртък и минималните, и максималните температури ще се повишат.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.