Първите предсезонни мачове стартират на 11 декември

НБА обяви, че 48 играчи са дали положителни проби за коронавирус. Това е драматично повишение спрямо последното тестване по време на „балона“ във Флорида, когато не бе отчетена нито една позитивна проба, предаде БГНЕС.

Пробите са взети между 24-30 ноември. НБА започва предсезонните срещи преди старта на новия сезон след девет дни. Нито една положителна проба не бе дадена от началото на „балона“ до края на сезона в средата на октомври. Един от тимовете – „Голдън Стейт Уориърс", вече отложи началото на индивидуалните си тренировки с един ден тази седмица заради положителни тестове.

16 нови случая на COVID-19 в НБА

Това бе първият кръг на тестване на играчи преди завръщането им към отборите за началото на индивидуалните тренировки във вторник. От НБА заявиха, че ще тестват всички играчи всекидневно по време на сезона. Броят на заразени е по-висок и от този, отчетен в седмиците преди рестарта на миналата кампания. Новите резултати показват, че в лигата има скок с 8,8%. 

Под новите трудни протоколи срещу коронавируса играчи, които дадат положителни тестове, не трябва да тренира за поне десет или повече дни, ако показва симптоми. Първите предсезонни мачове стартират на 11 декември, а редовният сезон започва по-малко от две седмици след това. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.