Сред другите акценти за месеца са вълнуващи двубои от английската Висша лига и важни баскетболни срещи в НБА

Битката за титлата в родното първенство efbet Лига се подновява през февруари. Рестартът ще бъде даден на 12 февруари с мача Ботев Пловдив – Арда, а на 13 февруари в столично дерби се срещат Славия и ЦСКА. Спортните фенове могат да проследят най-важните двубои от шампионата пряко по DIEMA SPORT, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA. Сред другите спортни събития, които феновете могат да видят в каналите на DIEMA XTRA, са мачове от английската Висша лига, срещи от петия кръг за Купата на Футболната асоциация, третия кръг за Купата на Германия и интересни сблъсъци от НБА.

На 12 февруари се подновява борбата за титлата във футболното първенство на България, а на следващия ден от 17:30 ч. Славия приема ЦСКА. Седмица по-късно предстоят други две зрелищни срещи. На 20 февруари от 15:00 ч. носителят на Купата и Суперкупата Локомотив Пловдив се изправя срещу шампиона и настоящ водач Лудогорец, а от 17:30 ч. зрителите ще могат да проследят двубоя ЦСКА - Черно море. На 27 февруари от 15:00 ч. предстои феновете да станат свидетели на още по-интригуваща битка. „Орлите” от Разград, водени от нов треньор, ще търсят победата над „червените” на Бруно Акрапович, а кой ще надделее, както и всичко най-интересно от българското първенство, не пропускайте да проследите по DIEMA SPORT.

В английската Висша лига също се открояват решаващи дербита, които ще бъдат излъчени в ефира на DIEMA SPORT 2. Двубоят между Тотнъм Хотспър  и Челси е на 4 февруари от 22:00 ч., а на 7 февруари от 18:30 ч. Ливърпул се изправя срещу Манчестър Сити. Футболните фенове ще могат да гледат на живо по DIEMA SPORT 2 и сблъсъка Манчестър Юнайтед – Евертън, който ще се проведе на 8 февруари от 22:00 ч. Временният лидер в класирането Манчестър Сити ще премери сили с Тотнъм Хотспър на 13 февруари от 19:30 ч. На 20 февруари от 19:30 ч. напрегнатата програма на Ливърпул продължава с мач срещу Евертън. Интересен ще бъде поредният двубой на тъчлинията между Микел Артета и Хосеп Гуардиола - на 21 февруари от 18:30 ч., а в последните дни на февруари, на 28-и от 18:30 ч., предстои срещата между Челси и Манчестър Юнайтед.

И още английски футбол – в периода между  9 и 11 февруари в спортните канали, част от пакета DIEMA XTRA, ще бъде излъчен петият кръг от Купата на футболната асоциация.

Третият кръг за Купата на Германия ще се проведе на 2 и 3 февруари и също ще бъде на разположение на почитателите. На 14 февруари от 19:30 по DIEMA SPORT оживява гръцкото съперничество между Панатинайкос и Олимпиакос.

Запазено място в програмата на спортните канали имат още много от интригуващите мачове в НБА:

Ню Йорк Никс – Портланд Трейл Блейзърс (6 февруари, 20:00 ч., DIEMA SPORT)

Финикс Сънс – Бостън Селтикс (7 февруари, 21:00 ч., DIEMA SPORT)

Финикс Сънс – Филаделфия Севънтисиксърс (14 февруари, 00:00 ч., DIEMA SPORT)

Голдън Стейт Уориърс – Бруклин Нетс (14 февруари, 03:30 ч., DIEMA SPORT 2)

Лос Анджелис Лейкърс – Маями Хийт (21 февруари, 03:30 ч., DIEMA SPORT 2)

Бруклин Нетс – Далас Маверикс (28 февруари, 03:30 ч., DIEMA SPORT 2)

Проследете най-интересните спортни събития през февруари на живо в ефира на DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.