Тази неделя Ани Салич разказва за ангелите в бяло и смелостта в условия на пандемия

Десетки са лекарите в България, загубили битката с новия безпощаден коронавирус. В „Незабравимите” авторът Ани Салич и операторът Росен Илиев разказват историята на трима ангели в бяло – семейство медици, което е спасило стотици хора, но е паднало в жертва на болестта. И още - за героите на първа линия в борбата с коварния COVID19, не пропускайте на 21 февруари „Темата на NOVA“.

Незабравими за Белица, Якоруда и десетките села в околността ще останат семейство Вакльови. Незабравими за излекуваните, но и за техните близки. Като баща за целия район описват доктор Муса Вакльов, който заедно със сина си, уважавания кардиолог д-р Емил Вакльов, и съпругата си Ава, която била акушерка, се грижели неуморно за бременните, за децата и за болните. В рамките на броени дни тримата лекари-спасители се превръщат в ангели, покосени от COVID19. За спомените, болката, надеждата и смисъла на живота тази неделя разказват близки и пациенти на едно незабравимо семейство.

На първа линия в борбата с вируса са и служителите в Спешна помощ. Медиците, които се намират в огнището на пандемията, ежедневно срещнат случаи на болни от COVID19. Самите те доскоро са водили битка със смъртта и коварния вирус, който отне живота на десетки лекари и учители. Медицинският персонал не стига, а пациентите страдат когато лекар си отиде, но загубата е най-жестока за семействата и децата им.

Гледайте „Незабравимите” в „Темата на NOVA” на 21 февруари, веднага след централната емисия новини.