Сред акцентите за месеца са осминафиналите за Купата на България, срещи от родното първенство и мачове от английската Висша лига

Богато разнообразие и много спортни емоции предстоят за зрителите в ефира на каналите от пакета DIEMA XTRA през март. Осминафиналните двубои за Купата на България, напрегнати сблъсъци в efbet Лига, дербита в английската Висша лига, четвъртфинали за Купата на Германия, мачът на звездите в НБА и рестартът на Формула 1 са само част от интригуващото спортно съдържание на DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2. С платформата PLAY DIEMA XTRA феновете могат да следят всичко най-интересно от света на спорта на предпочитаното устройство.

За почитателите на българския футбол през март предстоят интригуващи срещи от родното първенство. На 6 март от 17:30 ч. вторите във временното класиране ЦСКА се изправят срещу третите Локомотив Пловдив. На следващия ден зрителите ще гледат други два важни двубоя – от 14:30 ч. Берое ще търси победа над водача Лудогорец, а от 17:00 ч. е мачът между изпадналите в затруднено положение Левски и Ботев Пловдив. Във втората половина от месеца идва ред на столичното дерби между „сините” и Славия, както и на гостуване на ЦСКА в Стара Загора. Не пропускайте да проследите развръзките на живо в ефира на DIEMA SPORT.

През март зрителите ще могат да гледат осминафиналите за Купата на България в ефира на DIEMA SPORT.  Още на 1 март носителят Локомотив Пловдив ще брани отличието си от 17:30, а на 2 март от същия час подгласникът ЦСКА ще се изправи срещу Черно море много скоро след противопоставянето им на ниво шампионат. На 3 март почитателите ще могат да проследят мача Царско село – Лудогорец от 15:00 ч., а от 18:00 ч. е двубоят между Левски и Берое.

Продължават и горещите дербита от Висшата лига по DIEMA SPORT 2. 
На 4 март от 22:15 ч. е първият мач, който ще прикове вниманието на футболните фенове - Ливърпул срещу Челси. На 7 март от 18:30 ч. предстои яростна среща на върха между Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед. Челси ще търси надмощие над Евертън в надпреварата им за топ 4 на 8 март от 20:00 ч. В средата на месеца, на 14 март от 18:30 ч., зрителите ще могат да гледат на живо битката за Лондон на Арсенал и Тотнъм Хотспър.

Тежки двубои между грандовете от Висшата лига предстоят през март на четвъртфиналите в турнира за Купата на Футболната асоциация. Безгрешният Манчестър Сити ще гостува на Евертън на „Гудисън Парк“, а двубоят ще бъде излъчен пряко на 20 март        от 19:30 ч. по DIEMA SPORT 2. В същия канал зрителите могат да гледат сблъсъка между големия съперник на „гражданите“ – Манчестър Юнайтед, на терена на Лестър Сити на 21 март от 19:00 ч.                

Феновете на западноевропейския футбол ще имат възможността да проследят още четвъртфиналите за Купата на Германия. На 2 март от 21:45 Борусия Дортмунд се изправя срещу Борусия Мьонхенгладбах, а в същия час на 3 март е мачът РБ Лайпциг – Волфсбург по DIEMA SPORT.

Този месец предстои и едно от най-чаканите световни спортни събития – мачът на звездите в НБА, който ще бъде излъчен в ефира на DIEMA SPORT в ранните часове на 8 март. За разлика от традиционния тридневен формат на "звездния уикенд", сега събитието ще бъде проведено само в една вечер, като освен срещата на най-добрите играчи, ще се проведат и конкурсите за различни умения. Освен това двубоят ще се състои във формат Изток – Запад, а не както бе в последните години капитаните на двата отбора да избират съотборниците си чрез драфт.     

Част от програмата на каналите на DIEMA XTRA ще бъдат и волейболните плейофи в Суперлигата, както и определянето на носител на Купата на България за 2021 през втората половина на март.

Кулминацията на месеца слага завръщането на царицата на моторните спортове – Формула 1.
Атрактивните представяния на автомобилите за новия сезон вече са в ход, а смяната на отборите от страна  на Себастиан Фетел, Карлос Сайнс, Даниел Рикардо и Серхио Перес прави предстоящите състезания още по-интересни и непредвидими. След дълги перипетии по преговорите за нов договор Люис Хамилтън и Мерцедес ще гонят заедно счупването на рекорда по световни титли на Михаел Шумахер, чийто син Мик вече е част от колоната. Въпреки изключително сложната 2020 организаторите разкриха амбициозен календар с цели 23 надпревари. Първата от тях е на 28 март в Бахрейн от 18:00 ч. Целият състезателен уикенд, започващ от петък със свободни тренировки в 13:30 и 17:00 ч., зрителите могат да гледат по DIEMA SPORT.                   

Проследете най-интересните спортни събития през март на живо в ефира на DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.