Актуална и обективна информация, точни анализи и първите коментари в ефира и платформите на Нова Броудкастинг Груп в деня на вота

Качествена журналистика, директни включвания от над 30 точки в страната и чужбина, ексклузивни гости и точни прогнози - NOVA посвещава ефира си на парламентарните избори за 45-ото Народното събрание на България на 4 април. С доказания си опит в отразяването на ключови за страната и света събития, екипът на медията ще осигури пълно информационно покритие на най-важното от изборния ден в специални формати и новинарски емисии. Журналистите на NOVA ще дадат възможност на зрителите да проследят обективно изборния ден в различни градове на България, а специални кореспонденти на медията ще предават новини за вота на сънародниците ни в Австрия, Белгия, Великобритания, Германия Гърция, САЩ, Турция и Франция.

Начало на изборния ден ще даде специалното сутрешно студио „България избира с Даниела Тренчева и Христо Калоферов“. От 7:00 ч. до 12:00 ч. утвърденият журналистически тандем ще следи в развитие значимите събития в деня на вота с преки включвания и репортерски разкази от цялата страна. Даниела Тренчева ще посрещне в студиото авторитетни анализатори, лидери на обществено мнение и популярни личности,  с които ще коментира най-интересното в утрото на парламентарните избори. Христо Калоферов ще представи различни гледни точки от откритото студио близо до „Триъгълника на властта“ в София.

Новинарските емисии на всеки кръгъл час и едночасова емисия в 12:00 ч. ще допълват специалния сутрешен блок с актуална информация и репортажи.

В следобедните часове в ефира на NOVA ще бъде излъчено публицистичното предаване „Неделята на Нова“ с водещ Мая Костадинова. Най-горещите теми от деня ще коментират политолози, социолози, журналисти и известни телевизионни лица.

Кой ще влезе в новия парламент и кой ще управлява страната? Очаквайте първите резултати от парламентарните избори, експертни анализи и коментари във вечерното изборно студио от НДК „България избира новите депутати“. Водещите Виктор Николаев и Николай Дойнов ще търсят първите политически реакции на основните политически фигури и участници в събитията от последните седмици. NOVA отново работи с две авторитетни социологически агенции – „Тренд“ и „Галъп Интернешънъл“. Техните точни резултати ще осигурят възможно най-достоверната картина в изборния ден. Началото на специалното предаване „България избира новите депутати“ ще бъде поставено в 17:50 ч.

С емисии на всеки кръгъл час и директни включвания от всички горещи точки в изборния ден, NOVA NEWS ще предложи на зрителите актуална информация за парламентарните избори на 4 април. Всички пресконференции на политическите партии в деня след изборите също ще бъдат излъчвани на живо в публицистичния телевизионен канал.

Нова Бродукастинг Груп дава възможност на българите в страната и чужбина да проследят избора за народни представители в реално време на всички свои платформи – в телевизионния ефир на NOVA и NOVA NEWS, в ефира на радио NOVA NEWS, както и в уебсайтове Nova.bg, Vesti.bg, Dariknews.bg. В деня на избора, 4 април, бърз достъп до най-важните новини ще осигури и мобилното приложение на NOVA, с което потребителите ще се информират за всичко важно и актуално.

Научете най-важното от деня на парламентарните избори на 4 април в ефира на NOVA и платформите на Нова Броудкастинг Груп.