„Първи контакт“ и „Омарът“ с премиера в третата седмица на кампанията

Трета седмица, изпълнена с премеждия, трогателни мигове и борба за справедливост предстои за киноманите с емблематичната кампания на KINO NOVA „Треска за Оскари“ всеки ден от 21:00 ч. Новата селекция на отличени от Академията филми ще осигури истинско филмово изживяване и две премиери за ценителите на седмото изкуство пред телевизионния екран.

Микс от жанрово разнообразие във втората седмица на "Треска за Оскари"

Джейми Фокс, Кристоф Валц и Леонардо ди Каприо съживяват една уестърн легенда в лентата с пет номинации и две награди „Оскар" – „Джанго без окови" тази вечер по KINO NOVA. Приключенията на Харисън Форд, изпълнени с екзотични дестинации, бесни преследвания и спасявания в последната минута, продължават с втория филм от поредицата „Индиана Джоунс и храмът на обречените“ във вторник вечер. На 14 април от 21:00 ч. Бен Афлек и Кейт Бекинсейл ще се озоват между любовта и войната в отличената със златна статуетка военна драма „Пърл Харбър“. В четвъртък „Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух“ ще разкаже за живота на възрастния Кристофър Робин, който е твърде зает с работата си, за да мисли за приятелите от миналото, но ще трябва да си припомни каква е цената на истинското приятелство. История за смелостта на взвод американски войници по време на опасна мисия малко след нашествието на съюзниците в Нормандия през 1944 г., ще превземе ефира в петък вечер с номинирания за 11 и носител на цели 5 отличия от Академията филм „Спасяването на редник Райън”.

В събота вечер дебюта си у нас ще направи провокативният научно-фантастичен трилър на режисьора Дени Вилньов – „Първи контакт“. Когато мистериозни извънземни обекти започват да кацат по Земята, полковник Уебър (Форест Уитакър) събира елитен екип, който включва лингвиста Луиз Банкс (Ейми Адамс) и физика Иън Донъли (Джеръми Ренър), които да разследват случаите. Докато човечеството е на ръба на световна война, Банкс и екипът ѝ ще се състезават с времето за отговори.

Стартира емблематичната кампания на KINO NOVA – "Треска за Оскари"

Второто премиерно заглавие за седмицата e авангардната комедия с участието на Колин Фаръл – „Омарът“. Действието на лентата се развива в близко антиутопично бъдеще, където необвързаните хора биват арестувани и откарани в зловещ хотел. В него те получават задачата да открият романтичен партньор за 45 дни. Ако не успеят да се справят със заданието, биват превръщани в животни и пускани в гората.

Финал на кампанията ще постави дългоочакваната церемония по връчването на 92-те награди „Оскар“, които ще бъдат излъчени директно в ефира на KINO NOVA в нощта на 25 срещу 26 април. Кои ще бъдат големите победители, предстои да стане ясно съвсем скоро, а дотогава зрителите могат да проследят най-интересните моменти от подготовката на бляскавото кино събитие в ефира на NOVA.  

Не пропускайте всички звездни филмови ленти на "Треска за Оскари" всяка вечер от 21.00 ч. само в ефира на KINO NOVA. 

Повече информация за филмите можете да откриете на сайта, както и във Facebook страницата на KINO NOVA.