Спомен за журналиста година след смъртта му – тази неделя след централната емисия новини

На 19-ти април 2020-та година при ужасяващ пътен инцидент загина журналистът Милен Цветков. Докато чака на червен светофар, в колата му с 99 км/ч се врязва друг автомобил. Така бе отнет животът на един от най-запомнящите се журналисти в българския телевизионен и радио ефир. Тази неделя в „Темата на NOVA" авторът Василена Гръбчева и операторите Георги Георгиев и Мартин Младенов разказват за пътя на Милен Цветков.

Той е първият водещ на сутрешния блок на NOVA "Здравей, България" и първият български журналист, отворил телефонна линия за зрителите, директно в телевизионния ефир. За автора Василена Гръбчева Милен Цветков е бил и все още е учител в професията. Работи с него от 2011-та година в предаването „Часът на Милен Цветков” и тази неделя, с помощта на други колеги, ще припомни на зрителите кой всъщност е журналистът с богата професионална биография и вечно непримирим дух Милен Цветков.

В навечерието на първата годишнина от нелепата злополука, "Темата на NOVA" ще бъде посветена на моментите от живота му, които оставят завинаги следа в българската журналистика.

Гледайте „Епохата „Милен Цветков” в „Темата на NOVA“ на 18 април, веднага след централната емисия новини.