Българските зрители ще могат да проследят церемонията по раздаването на наградите „Оскар“ на живо по KINO NOVA

За трета поредна година Нова Броудкастинг Груп ще даде възможност на българската телевизионна аудитория да проследи на живо най-бляскавата нощ в Сезона на наградите – церемонията по раздаването на отличията на американската Академия за кинематографично изкуство „Оскар“. За първи път в историята българска актриса е с номинация в категорията „Най-добра поддържаща женска роля“. Мария Бакалова, която се превъплъщава в Тутар в лентата „Борат 2“, ще прикове вниманието на света към България. Броени часове преди старта на церемонията, NOVA ще посвети специалното си студио „Нощта на триумфа“ на признанието за родната актриса. Журналистът Мариан Станков – Мон Дьо ще преведе зрителите по пътя на Мария Бакалова – от Бургас до Холивуд. В звездната нощ говорят най-близките до актрисата хора.

"Много пъти досега съм преживявал "Оскар"-ите с ума си, но тази година за първи път ги живея със сърцето си. Мария Бакалова пише история, а светът гледа към България, за да види дали Холивуд ще короняса своята нова кралица“, споделя Мариян Станков – Мон Дьо.

Първокласно кино изживяване в последната седмица на „Треска за Оскари“

В „Нощта на триумфа“ по NOVA най-добрите ще коментират най-добрите. Кои са те – водещият на специалното студио пази имената им в тайна. Така, както ще направят и организаторите на най-чаканото и значимо филмово събитие за годината в Лос Анджелис за своята първа различна нощ в цялата си история.

Петчасовата програма на специалното студио „Треска за Оскари – Нощта на триумфа“ започва в 22.00 ч. на 25 април по NOVA и ще продължи до 3.00 ч. на 26 април. Тогава предстои и стартът на живото предаване на бляскавата церемония по раздаването на 93-тите награди на американската Академия за кинематографично изкуство „Оскар“ в ефира на филмовия канал KINO NOVA. Кои ще бъдат победителите и ще получи ли мечтана статуетка Мария Бакалова, предстои да стане ясно съвсем скоро.