За имитацията като начин на живот – тази неделя след централната емисия новини на NOVA

Тяхната диагноза е любовта към идолите им и го заявяват на висок глас. Често не ги разбират, често ги осмиват, но и често искат снимка с тях. Тази неделя в „Темата на NOVA“ авторът Ивомира Пехливанова и операторите Георги Георгиев и Димитър Василев ще запознаят зрителите с любопитните житейски истории на редица имитатори и причините за избора им да приличат на популярни личности.

Да се оглеждаме в другите хора, за да разпознаем себе си, е най-нормалното нещо в човешката природа, казват експертите. Понякога обаче, вместо осмисляне на себе си чрез другите, някои хора добиват съзнателното желание да бъдат тяхно копие. Те влагат цялата си енергия да проучат в детайл техните навици, излъчване и външен вид.

Стивън Сегал, Барби, Елвис Пресли и Вин Дизел са само част от идолите, на които героите в „Темата на NOVA“ се възхищават и се стремят максимално да приличат. За някои от тях това започва като увлечение, а след това се превръща в начин на живот. За други, да са нечий двойник, става и професия.

Възможно ли е желанието за подражаване да послужи като трамплин за осъществяване на по-големи мечти и цели? И може ли то да направи едни истински различни, а да накара други да изгубят пътя си завинаги?

Гледайте „Другият в мен” в „Темата на NOVA“ на 13 юни, веднага след централната емисия новини.