То е настанено във ветеринарна клиника

Стопанин изхвърли кучето си от шестия етаж в столичния квартал "Младост". След сигнал на свидетели, от организация за защита на животните успяват да пристигнат навреме, за да откарат кучето във ветеринарна клиника, където лекарите спасяват живота му.

„Бари дойде в шоково състояние. Успяхме да го стабилизираме и към момента няма опасност за живота му. За съжаление, той е загубил чувствителност в задните крака, не контролира уриниране и дефекация. Въпреки всичките усилия, които полагаме, вероятността да остане инвалид е доста голяма”, обясни д-р Калоян Войчев.

„Обадиха ми се за изхвърлено животно от етаж на блок. Решихме, че е шега. Получихме второ позвъняване, след което се отзовахме. Животното беше прибрано от майката и дъщерята на стопанина. Качих се в апартамента и разговарях с него. Причината за хвърлянето е, че кучето се е изходило на дивана. Мъжът беше видимо неадекватен”, разказа Радослав Рангелов, който намира Бари и му помага.

Образувано е досъдебно производство срещу стопанина на Бари. Според Рангелов обаче след подобни случаи наказания няма, тъй като престъплението се омаловажава заради това, че е срещу животно.