Защо все повече българи сменят професията и стават фермери – тази неделя след централната емисия новини на NOVA

Търсенето на чиста храна започна да се превръща в тенденция. А с нея се увеличиха и тези, които я създават. Тази седмица в „Темата на NOVA” авторът Благой Цицелков и операторът Росен Илиев се отправят на пътешествие към брега на Черно море, за да се срещнат с четирима души, решили да сменят професията и да станат фермери.

Те идват от света на шоубизнеса, медицината, IT сектора, за да работят с ръцете си и да създават качествена храна. Героите в „Новите фермери“ сменят занаята уж за малко. На фона на успешните им кариери и доброто професионално развитие в големия град – желанието да произвеждат храна надделява. Те никога не са имали опит в това да отглеждат животни, да сеят лимец или да пекат хляб, но днес това е техният начин на живот.

„Забравената Елеонора - царица на българите“ в „Темата на NOVA“

Екипът на NOVA прекара една седмица от сутрин до мрак във ферми за овце и охлюви, в мелница за брашно и в пекарна. Благой Цицелков участва в създаването на квасен хляб от лимец и проследи неговия път от нивата през мелницата и пекарната до фермерския пазар. Каква е тежестта на фермерската работа, гледайте в „Новите фермери” в „Темата на NOVA“ тази неделя, веднага след централната емисия новини. 

Гледайте „Новите фермери” в „Темата на NOVA“ тази неделя, веднага след централната емисия новини.