Всяка неделя от 16.30 ч. до 19.00 ч. екипът на предаването ще разказва вълнуващи истории, пречупени през призмата на публицистиката

Тази сутрин в "Здравей, България" водещата на новия формат, утвърденият професионалист и любимо лице от екрана Лора Крумова открехна завесата за това какво ще видят зрителите в първия епизод на предаването тази неделя по NOVA.

„Много съм щастлива, че отново съм в NOVA. Чувствам се като вкъщи. Да видя приятели и колеги, с които през годините сме вървели заедно. Това ми дава уютно вълнение за това, което предстои. Ще експериментираме във формата. В случая това, на което залагаме, са хората. Защото се събираме отново екип от хора, с които през годините сме се развивали заедно, всеки във своята сфера. Мария Йотова отново се завръща на екран с нейните фантастични истории. За мен няма човек, който да достига в такава дълбочина до човешките истории и душевност по един много реален начин. Евгени Генчев, мой брат по оръжие, политически журналист с над 20-годишна практика, последните 10, от които, прекарани зад кадър. Работеше за изграждането на интервюта, разговори и предавания. Преди това зрителите го помнят и като водещ на „Здравей, България“ заедно с Даниела Тренчева. Той, за разлика от мен, чете политика за удоволствие. Симо, който зрителите гледаха цяло лято в „Неделята на NOVA”, се присъединява към нас, за което много се радвам“.

„Основен фактор е, че екипът сме съмишленици и историите, които ще разказваме ще бъдат пречупени през призмата на публицистиката, така както ние я усещаме и разбираме. Една линия, която ни обединява и която е като един хубав белег, върху всеки от нас и го наричам белег заради събитията около последната година, свързан с Коритаров и Милен Цветков. За Мария и Евгени белегът е Милен Цветков. Човекът, който е отворил вратата за телевизията и за двамата. За мен беше изненада, когато събрах точките и видях, че всеки от нас по някакъв начин носи Милен в себе си. В началото на „Здравей, България“ Милен е имал рубрика, която се е казвала „На фокус“. Толкова години по-късно тази рубрика отново намира своя фокус“.

„Често си говоря мислено и с Коритаров, и с Милен. Милен щеше да ми каже да не съм прекалено емоционална. Може би благодарение на него вратата на NOVA се отваря за трети път пред мен. Което не е малко. Защото Милен имаше една хигиена в професионалните си отношения. И както в едно семейство има скандали, но и радост. Има тежки моменти, но и прекрасни моменти. Така той никога не изваждаше навън каквото и да е било от тези професионални отношения. Това създаваше предпоставката да се движи свободно в медийното пространство. Той беше изключително свободен човек. Опитвала съм се да се уча от него на тази хигиена през годините. И по тази причина смятам, че нямам лоши отношения с никого от големите централни медии, в които съм работила“.

„За първия ефир сме подготвили само и единствено хулигани. Един от тях е Деян Донков, когото обичам заради таланта му, който прави едно прекрасно представление и пише поезия; фотографът Веско Боришев, който следи политическите лица през годините по един особено реалистичен начин. С него ще разговаря Евгени. Мария ще влезе в една тема, която нарекохме „Ваксинирай трудно!“, в едно село, което е умален вариант на България. Боян Цветков, синът на Милен, също ще бъде сред първите гости на предаването“, каза Крумова.

Не пропускайте "На фокус с Лора Крумова" всяка неделя от 16.30 ч. до 19.00 ч. по NOVA.