Актрисата разказа в "На кафе" за ролята на Снежа в криминалната поредица и за изборите в живота си

Талантливата актриса Деляна Хаджиянкова в добре позната на зрителите на NOVA като майката на Драго и Борис Донкови от сериала „Братя“. Освен с актьорско майсторство тя има интереси и умения и в модата, декорацията и организирането на събития. В ролята на майка почитателите на криминалния жанр са я виждали и в "Дяволското гърло".

„В особен период съм през последните години. Изиграла съм десетки роли на майки и в театъра, и в киното. Аз съм актьор на свободна практика и е доста трудно да си в такава позиция. Изборът ми е личен. Не съм искала да съм на щат. Но имам намерение да се върна към театъра“, споделя актрисата в студиото „На Кафе“ за трудните моменти на пандемия.

Ще предотврати ли Лора планираното убийство на Топал в „Братя“?

Деляна Хаджиянкова признава, че винаги е искала да бъда актриса, но заради артистичната й натура с удоволствие се включва и в други свързани с красотата и сцената дейности. Има много хобита и когато приятел й предлага да направи украсата на представяне на козметична мрака, без да се замисля се заема с предизвикателството. Сънува всеки детайл, как трябва да стане и да изглежда. Създава истински незабравим спектакъл. Щастлива е, че има възможността да организира събитието за списание Grazia и за още козметични марки. Много обича да се занимава с мода. И се успокоява като затвори очи и започне да си представя как разкроява дрехи.

„Много бях щастлива, когато ми се обадиха за кастинг в „Братя“. Снимала съм много сериали и филми, но в „Братя“ се усеща огромна любов между актьорите и екипа, снимащ сериала. Всички изпитваме щастие, когато сутрин отиваме на снимки“, разказва Деляна за участието си в популярния сериал в ефира на NOVA.

„Не се притеснявам от ролите на по-възрастни жени, защото мисля, че възрастта е въпрос на мислене. Актьорът трябва да умее да извади онази доминанта, която отговаря и на по-възрастен човек. Не се страхувам и смятам, че актьорската професия позволява да влезеш в различни образи. В сериала играя и с една приятелка в живота – актрисата Искра Донова, която познавам още когато моят бивш съпруг я подготвяше за НАТФИЗ. По-късно станахме много близки и мечтаехме да играем заедно. Щастливи сме, че снимаме заедно в „Братя“, макар че нямахме общи сцени“, допълва актрисата.

Владимир Михайлов: Христо Шопов е изключително забавен, вълнуващо е да работим заедно в „Братя“

„Обожавам музиката, която сякаш тече във вените ми. Свирила съм дълго време на пиано и естествено попаднах и в Музикалния театър като режисьор на „Малката кибритопродавачка“. Щастлива съм, че имах възможността да направя този спектакъл. Благодарна съм на директора, който ми даде този шанс. Животът ме свързва с точните хора. Направих грандиозно представяне в зала „България“ – имаше машини, които ароматизираха въздуха на канела, малки деца продаваха малки джинджифилови сладки и стана страхотен спектакъл“, споделя за уловените възможности в живота пред Гала.

На Деляна й предстои страхотно предизвикателство през този сезон. Започва репетиции в Сатиричния театър „Алеко Константинов“, в който актрисата е участвала в различни постановки през годините. Ще играе в мюзикъл с режисьор Ники Урумов, като музиката е създадена от Стефан Вълдобрев по популярната постановка „Криворазбраната цивилизация“.

Не пропускайте новия сезон на „Братя“ всяка делнична вечер от 22:30 ч. по NOVA!

Последвайте Instagram профила и Facebook страницата на „Братя“. Всички епизоди на поредицата могат да бъдат гледани и в NOVA PLAY след излъчването им в ефир.