За пътя на Златните момичета след Олимпиадата – тази неделя след централната емисия новини на NOVA

Симона Дянкова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова стават отбор през 2016 г. Пет години по-късно сбъдват голямата си мечта – да спечелят най-голямото признание на Олимпийските игри. А след безбройните покорени върхове в кариерата си, те ще се състезават за последен път като ансамбъл. Тази неделя в „Темата на NOVA” зрителите ще видят Златните момичета броени дни преди заминаването им за Световното първенство в Япония, където ще се борят за абсолютна титла.

Авторът Виолета Асенова и операторите Георги Георгиев, Симеон Симеонов и Васил Стоилов се срещат с шампионките, донесли дългоочаквания първи златен медал за ансамбъл в историята на българската художествена гимнастика и накарали цяла България да се гордее с постижението им. Момичетата, превърнали се в отбор, както в залата, така и живота, преминават през много изпитания по пътя към триумфа. А до тях винаги стоят силни лидери, които ги наставляват и подкрепят в трудни моменти.

78 дни след еуфорията от Олимпиадата, гимнастичките ни продължават да пишат история и усилено се готвят за последното си състезание като отбор. Как протече финалната тренировка на момичетата ни, какви ще бъдат новите им цели и с какви емоции остават една към друга?

Гледайте „Към върха: последно заедно“ в „Темата на NOVA“ на 24-и октомври, веднага след централната емисия новини.